torsdag, augusti 09, 2012

Moving on

Ooooookej. Det var värst vad det var provocerande då, att en musikfestival bestämde sig för att servera vegomat på festivalområdet istället för köttmat i tre dagar. (Och nu syftar jag inte på mitt kommentarsfält i första hand, utan till exempel på twitter och såna ställen.) Folk är JETEARGA. Och får JETEMYCKET mothugg. Det är rätt underhållande, faktiskt.

Nyss fnissade jag högt i min ensamhet åt Hanna Jedviks twittrande:

"Älgkebab? Helt normalt. Smålandsrulle? Helt normalt. Tacoslafs? Helt normalt. Panerad ost? Helt normalt. Till och med bratwurst är normalt.

Men INGET KÖTT!!! Då jävlar."

Nåja. Hur tycker ni att vi ska gå vidare här inne? Ta varandra i hand och sjunga Kumbaya? Det verkar tråkigt om vi ska vara osams.

7 kommentarer:

Chris sa...

Not moving on riktigt än. Först bra länk igen http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lidandet-kottets-verkliga-kostnad_7392276.svd

hedgehog-sara sa...

Kumbaya, Lisa :)

Jennie @ Jennialiskt.se sa...

Alltså kött är ta mig tusan som ett beroende eller religion! MÅSTE. HA. PÅ. TALLRIKEN!

På deras facebook kommenterade någon att "Bra initiativ men jag gillar inte diktaturer" och jag känner ba WHAT? Alltså nu gör folk sådär, ser DERAS norm som neutralt och alla andra val som alternativ! Liksom det inte finns ETT "kött" så finns det ju inte EN "grönsak". Diktatur how? Åååh jag skulle skitgärna va där, tänk alla roliga maträtter att välja bland istället för just "det vegetariska alternativet".

Jag vill inte va ett ALTERNATIV något mer, jag vill bara va - kuuuumbaaa yaaaah!

Miss Bildad sa...

När människor väljer att bli så upprörda över en sådan simpel sak som vegetarisk kost får jag lust att presentera några alternativ för dem på saker de kan bli upprörda över istället. Det finns ju lite att välja på, om man säger så.

Lfthmn sa...

Utan att ha en enda åsikt på veggo på Way out West eller inte: Det är få saker som gör mig så trött som när folk dissar andras försök till förbättring med "jamen det är ju hyckleri, det är ju så mycket annat som är dåligt, varför gör de inget åt det?". Då vill jag skrika rakt ut i luften, lite. Ingen förändrar världen på en dag och någonstans måste man börja men det är så typiskt mänskligt att istället för att ge cred för att någon faktiskt försöker, så fokuserar man på allt det som inte blir gjort.

Det är typ som att någon skulle säga om mig som är frivillig på Röda korset tre timmar i veckan: "Jaha, men vad gör du av RESTEN AV TIDEN då? VA?"

FOLK!

Åsa sa...

Jag är på wow och har inte hört så mycket gnäll på plats. Tycker det är jättebra själv! Det enda som jag tycker är lite klurigt är att det är så mycket ny mat (och jag är ganska kräsen) som man inte riktigt känner till och då blir det lätt att man ba "äh, jag tar några pommes!", märkte jag igår... Ska försöka bättra på mig idag :)

Johanna sa...

Det är ju helt otroligt att folk kan bli så upprörda. Det hade varit annorlunda om WoW bestämt sig för att inte servera någon mat alls, och samtidigt inte låta folk lämna området. Så att de svalt.
Men nu handlar det om att en viss ingrediens inte kommer att finnas. EN.

Jag personligen älskar tex halloumi. Men jag skulle ju inte känna mig "kränkt" eller "slagen under bältet" (haha) om jag gick på en festival där det inte gick att köpa just halloumi. Skulle mer känna "ajdå, otur för mig".

Kött är inte THE mat, det är EN typ av mat. Som man kan föredra framför annan mat, eller som man kan föredra att låta bli att äta. Folk är olika. Men det är sjukt att bli sur över att ens egen favvomat inte finns tillgänglig på en festival som någon annan arrangerar. Det är som att gå hem till någon på middag och bli förbannad för att det inte bjuds på ens egen favoriträtt liksom.

(Jag äter själv kött, försöker att bara köpa "bra" kött, men är helt medveten om att det vore bättre att låta bli helt. Att det är dåligt på många sätt är ju bevisat, det är liksom inte en "åsikt" som folk verkar vilja få det till. Köttindustrin ÄR dålig, och att jag äter kött samtidigt som jag vet om det där är ju någon form av dubbelmoral såklart. Men samtidigt är det bra om alla gör NÅGOT för miljön. Alla kan inte göra allt. Jag äter kött men tar andra bra miljöbeslut. Om alla bara gör lite - något, det de kan - kommer vi ju superduperlångt.

(Vilket gör att jag hånskrattar åt folk som kommer med argumentet "Men du kör ju bil. Det är också dåligt för miljön!". Men bara eh ja, så bara för att jag kör bil ska jag även skita i att slänga batterier i batteriholk, eller vadå?)

Slut på utbrott. Heja Lisa.