fredag, juni 29, 2012

Snart Sverige

Vi har börjat packa, för på lördag flyger vi hem.

Det känns lite vemodigt ändå.

Men på den ljusa sidan har vi att ni snart slipper bombarderas med New York-bilder! Jag har förstått att det är en del av er som längtar efter att det ska bli lite ordning och reda här inne. Mindre soliga amerikanska gatuvyer och lite mer hederlig svensk vardag.

Ni behöver inte vara nervösa. Snart är allt som vanligt, och jag tänker bombardera er med bilder från svensk landsbygd istället.

Mmm... svensk landsbygd.

Trots att jag fått rapporter om getinginvasion på övervåningen av vårt torp så tänker jag nog ändå kyssa marken framför den där slitna gamla torpdörren när vi sladdar in där senare i veckan.

Man kan få gilla flera ställen i världen, va?

Min topp fem (utan inbördes ordning) är i så fall: Vår lägenhet i Örnsberg. New York. Vårt torp som ligger utanför Vingåker. Paris. Och Säljeryd i Småland.

Bubblare: Berlin.

Av det drar jag slutsatsen att jag gillar rätt stora städer. Eller skog, där husen ligger längs med grusvägar.

16 kommentarer:

Helena sa...

Det har varit supermysigt att följa er i New York och jag har verkligen blivit inspirerad att försöka få till något liknande någon gång. Att vara lite längre tid någonstans och inte bara flacka runt hela semestern. Berlin vore inte alls ett dumt lågbudgetalternativ, även om nog NY smäller högst för mig också.

Martina sa...

Åh, man får nästan lite resfeber själv när man läser att ni ska åka hem igen. Det har varit riktigt härligt att kika in här och kolla vad ni har för er over there. Tack för det! Torpbilder går också bra dock :)

tiggerrr sa...

Klart man får gilla flera ställen. Jag har två favoritställen, platser där jag verkligen toktrivs. Den ena är vår sommarstuga som ligger bortom allmän väg på en udde vid en insjö samt saknar el och rinnande vatten. Den andra är Las Vegas.

m sa...

när blir det ett inlägg med bilder på klänningar?

Quercus sa...

Jag ska säga dig att jag varenda morgon har glatts åt NY-glimtarna. Sett fram emot dem, till och med. Örnsberg i all ära, men ej lika glassigt.

Vill också glädja dig med att ni har chans på pionblomning, våra är sena i år och de första har precis börjat slå ut.

Hoppas resan hem går smidigt!

Ann Margret sa...

För min del hade ni gärna fått stanna längre! Jag har också sett fram emot NY-glimtarna. Tack vare dig kan jag mycket väl tänka mig att resa dit, något jag aldrig haft lust att göra förut! Förstår att ni längtar hem lite grann. Lycklig resa!

mor/svärmor/mormor sa...

Jag håller med om att t.o.m. jag har blivit lite sugen på NY. Det trodde jag aldrig. Men det ska bli såååå skönt att ha er i Sverige igen. Och att ni faktiskt kommer till Säljeryd också. Välkomna hem!!

pralinen sa...

jag måste tacka för resan, finfina beskrivningar av NY och sådant som man kanske inte hittar annars. Jag är ännu mer sugen på ett besök än innan nu... Tack igen :)

HejhejSara sa...

Jag instämmer med övriga! Tycker att det har varit superhärligt att få följa er i NY. Du publicerar alltid så fina bilder och så välskriven, fyndig text. Underhållande och fint! Men torpetbilder blir precis lika bra!

Anonym sa...

Det har varit jättekul att se dina stämningsfyllda NY-bilder. Man vill faktiskt åka dit...Här hemma är det kallt, regnigt och fruktansvärt myggigt./ Kajsa

Johanna sa...

Din taste vad gäller platser är mycket bra alltså. Håller helt med.

Men sluta för bövelen inte att bombardera med NY-bilder (!)(!)

Anonym sa...

Tack vare dig är jag sugen att bo i Brooklyn nästa gång vi åker :-)

Ha en fin resa hem!

Gry

Stella sa...

alltså jag gillar ju bloggen väldigt väldigt mycket som den är, men tycker att den här New York-månaden varit alldeles underbar! extra allt liksom! vardagen blir bra den med.

Jag gillar Berlin jag med, så mycket att jag nu flyttar dit! tänk så det kan gå. New York är himla härligt med, och landet i Sverige också.

lovisa/polichinelle sa...

säljeryd! åh. denna fantastiska festival (http://polichinelle.webblogg.se/2010/august/utkast-aug-24-2010.html) älskar't!

mor Lena sa...

Nyss hemkommen från Säljerydsfestivalens andra dag känner jag att det just nu inte behövs några andra platser. Här händer så mycket!!

Johanna i Berlin sa...

Ja! Berlin! Ett mycket bra ställe i världen. Särskilt för småbarnsfamiljer!