tisdag, juni 19, 2012

Packåsna på vift

Det har hänt vid ett flertal tillfällen den här semestern att jag refererat till mig själv som "packåsnan". Det beror nog mest på att vi fraktar runt ett mindre cirkussällskap i stan hela himla tiden. Cirka varje morgon lämnar vi lägenheten vid niotiden, och kommer inte hem igen förrän till middagsdags, och cirka varje morgon tar vi med oss följande persedlar när vi går:

2 st barn av varierande vikt
1 st barnvagn
1 st bärsele
1 st tygpåse med melon, kex, russin, mackor, drickor och bananer
1 st tygpåse med blöjor och våtservetter och solkräm
1 st tygpåse med klädombyte för barn och kofta till mig
1 st tung kamera
1 st handväska med plånbok, solglajor, nycklar och telefoner
2 st solhattar
2 st paraplyer
2-3 st guideböcker
Lite annat varierande krafs

Stora delar av denna packning kan vi i bästa fall rulla framför oss. I sämsta fall (typ varje gång vi ska upp eller ner ur tunnelbanan eller när trottoarerna är jättetrasiga) får vi bära alltihop.

Jag vill att ni har ovanstående i åtanke när jag nu ska försöka beskriva hur det kändes att idag lämna allt ovanstående utom handväskan och kameran i Brooklyn, och äntra Manhattan på eget bevåg. Det kändes så här: UNTZ-UNTZ-UNTZ, FREEEDOM!!! Jamen, ni förstår. Jag behövde inte ens gå igenom emergency exiten i tunnelbanan och sätta igång larmet (som man måste göra om man vill ha igenom en barnvagn), jag kunde gå genom spärrarna som en normal person! Höll i lyckoruset över detta på att okynnesåka bort hela eftermiddagen på tunnelbanan, men lyckades till slut hindra mig och göra vettigare saker med min fritid. Till exempel: Få manikyr och pedikyr på salong för cirka inga pengar alls.

Hur det kändes? UNTZ-UNTZ-UNTZ, LYXEN!!!

Älskar denna dag lite mer än vad som är klädsamt, faktiskt.

Mvh
euforisk_80

2 kommentarer:

mor Lena sa...

Hjälp!!! Är du ute på egen hand i storstan. Mamma blir lite rädd.

Linda sa...

UNTZ-UNTZ-UNTZ jag tokgillar!
Lisa Lisa, förlåt om jag inte kommenterat på varenda blogginlägg, mailat och verkat så intresserad av er NY resa. Det är för att jag är 1. tokavundsjuk och 2. slut som artist. Men snart kan du få berätta allt, för jag är sjuhuukt intresserad igentligen!
Puss!