fredag, juni 22, 2012

På förekommen anledning

Om man inte äter en enda sill, inte dricker en enda nubbe, inte smakar en enda jordgubbe och inte dansar kring en enda stång under midsommarafton - blir man automatiskt fråntagen sitt svenska medborgarskap då?

9 kommentarer:

Henrietta sa...

Nja. Jag tror att det KAN hända, men det är nog väldigt ovanligt. Om ni inte gör så stort väsen av det så går det säkert omärkt förbi.

Frida sa...

Hoppas jag verkligen inte! Jag ska på bröllop och missar därför alla midsommaraktiviteter. Älsk på bröllop, men lite, lite besviken på snuvningen av midsommar.

brysselkakan sa...

Hjälp! Nu blev jag riktigt orolig... Har ju inte varit i närheten av dessa saker på tre år (om inte den gräsliga stången på Ikea räknas). Tänk om jag inte ens blir insläppt i Sverige längre???

Emelie sa...

En gång är ingen gång... Det går nog finfint!

Mor Lena sa...

Jag låtsas att ni är med och dansar runt vår midsommarstång i Säljeryd, så komer ingen på att ni är borta. Vi fixar det!

Stella sa...

oj, jag har knappt firat midsommar eller påsk på de senaste 5 åren, känner mig dock rätt svensk ändå! ...har inte ens bott i sverige i nästan 6 år, behöver nytt pass snart, får väl se om jag får ett svenskt :)

Jennie @ jennialiskt.se sa...

ÄH! Ni verkar ju hur som helst ha det toppenbra där borta, skulle du ha nåt emot att stanna? :)

Med eller utan attiraljer: GLAD MIDSOMMAR!

Elisabeth Svensson sa...

Hoppas jag verkligen inte händer, en annan jobbar ju och midsdommar afton satt man själv eller sov, så någon sill, nubbe eller midsommarstångsdans blev det inte... Och hmm jordgubbarna är faktiskt det enda jag har saknat detta dygn...

Kram

kerstinm sa...

Ingen som har fråntagit mej mitt svenska medborgarskap än, och jag fick inte sill, nubbe eller midsommarstångdans heller! Kanske det berodde på nåra jordgubbar jag åt.. Men en trevlig samling människor som alla firade summer solstice träffade jag över god mat o dryck!