torsdag, juni 21, 2012

Lisas läsdagbok: Svart stig

Det här har jag läst: Svart stig av Åsa Larsson

Och det är: Den tredje delen i Åsa Larssons deckarserie om Rebecka Martinsson. Ni tycker inte jag börjar bli tjatig, väl? Hoppas inte, för jag tänker läsa resterande delar också. I den här boken har Rebecka flyttat från Stockholm och bor permanent i Kiruna igen, och blir indragen i ett nytt mordfall. Den här gången är det Inna Wattrang som blivit dödad - en höjdare inom Kallis Mining, en sfär av gruvbolag som arbetar både i Kiruna och Uganda. Och det handlar mycket om just det - Kallis Mining, människorna bakom företaget, kapitalism, girighet, etc, etc, etc.

Det här gillar jag med boken: Okej, nu är jag tjatig. Men språket och personerna. Rebecka! Anna-Maria Mella! Sivving! Jag tycker också hela grejen med Kallis Mining och personporträtten av ledarna bakom det företaget (där stora delar av världen dras in i handlingen) är spännande på ett annat plan än handlingen i de förra böckerna (som aldrig lämnade Kiruna). Men mest gillar jag verkligen att läsa om de här personerna, jag skiter rätt mycket i vad det är för mord och så där, bara jag får läsa om Rebecka.

Det här gillar jag inte med boken: Det är rätt många trådar, många personer och många sidospår att hålla reda på. Och jag tror att det därmed är lägre tempo än i de förra delarna? Men det stör mig bara lite, jag gillar den över lag väldigt mycket ändå.

1 kommentar:

Johanna L sa...

Och nu kommer du till den jag tycker allra bäst om, del 4, "Tills dess din vrede upphör". Säger bara happy reading!