tisdag, juni 12, 2012

Glimtar av det där stället vi bor på
En del av er har frågat hur vi bor när vi är i New York, och var vi hittade boendet. Så här: Vi hyr en lägenhet av ett par i Brooklyn, i ett område som heter Bedford Stuyvesant. Vi är möcket, möcket nöjda med det. Lägenheten ligger i ett brownstonehus, och vi hyr två av våningarna i huset. Det betyder två gigantiska sovrum på övervåningen, och hall, kök, allrum och badrum på nedervåningen. Plus att vi har uteplats! Den är lyxig. Åtminstone när man inte får myggbett.

Vi hittade lägenheten på airbnb.com, som är en asbra sajt om du letar boende för semestern (och då menar jag inte bara semestrar i New York, utan i hela världen) och inte vill bo på hotell. Där lägger privatpersoner ut sina boenden till uthyrning, du klickar i vart du vill åka och när, och söker sedan runt bland alternativen. Eftersom vi skulle ta med två barn var det rätt många alternativ som föll bort, för det är inte alla som vill hyra ut sina lägenheter till ettåriga tornados som kladdar runt med jordnötssmör på alla möbler och gastar klockan fem på morgonen. Konstigt nog. Och så ville vi gärna ha två sovrum, hyra en hel månad, och helst inte heller betala en miljard. Så vi fick leta en stund. Men nu är vi här, och det är sjukt trevligt! Och det är värt en hel del att boendet är sjukt trevligt, eftersom vi trots allt tillbringar rätt mycket kvällstid i lägenheten, när barnen sover. Hade vi åkt utan barn hade vi nog satsat mindre på schysst lägenhet och mer på schysst kvarter. Inte för att kvarteret där vi bor i nu är uselt eller otäckt eller så, men det händer liksom inte så mycket här mer än att folk bor. Det är inte restauranger och gatuliv och caféer och happenings här - det är mest hus.

Men husen, som sagt - möcket fina. Och hyresvärdarna, Edvin & Noah - möcket trevliga. De bor på våningen ovanför oss. Vi ser inte så mycket av dem, men om man undrar något så kan man gå och knacka på hos dem och fråga. Möcket praktiskt.

Två glada tummar upp för boendet, således! Har inte ens sett spår av en enda New York-råtta.

18 kommentarer:

Katta Kvack sa...

WOW! Vilket ställe. Ser helt fantastiskt ut!

jeanette sa...

Så underbart fint och vilken underbart fantastiskt grym lampa! Någon som har nån aning om vart man kan få tag på liknande eller är det något hemma-knåp?

Johanna sa...

Sovrumslampan är ju ungefär det finaste jag sett. SNÄLLA kan man få se lite mer av vad det står på lapparna?

*nyfiken*

Chaos by sa...

Finfint! Det ser så härligt ut så en skulle vilja beema över till US&A och New York.

Ann Margret sa...

Fantastiskt fint! Och trägolv, minsann! ; )

Malin G sa...

Ååh vad fin! kan du tänka dig att dela med dig direktlänken till lägenheten? Vi planerar att göra en liknande resa med våra två små och "er" lägenhet ser verkligen perfekt ut!

Mitt Hogwartsliv sa...

Hur fint är inte det här!

Jag blev utmanad att svara på 11 frågor om livet, och eftersom det här är en av mina favoritbloggar känns det inte mer än rätt att skicka vidare utmaningen hit.

Det vore helt fantabulous om du har tid att svara.
http://mitthogwartsliv.blogg.se/2012/june/utkast-juni-5-2012.html

Ha en fortsatt trevlig vistelse i New York. Jag är bara lite avundsjuk.

Karen sa...

Såg en väldigt liknande lägenhet på apartment therapy nyligen, är det den ni hyr?

http://www.apartmenttherapy.com/peters-1892-brooklyn-brownstone-with-contemporary-accents-172417

Anonym sa...

Airbnb är asbra! Vi hyrde "vår" lägenhet där på Manhattan 10 dagar i april. Som du säger, kalas när man reser med barn. Vi är fem i familjen varav två tonåringar, så även vi har haft lite svårt att hitta braiga boenden när vi reser ( typ fem pers varav hälften är mellan 170-185 långa.... Inte direkt så att man knöar ihop sig som förr läs: som ni kan för tillfället :-) )

Hyr via Airbnb igen senare i sommar, då på Scicilien. We just löööv Airbnb ;-)

Ha så fantastiskt fint resten av semestern!! Pst, tröttnar ni på blaskkaffet kan ni alltids gå till FIKA som finns på tre ställen www.fikanyc.com

Kram Gry

emster sa...

Menåh vad ni verkar ha det bra. Och hur länge är ni borta? Lyxen i att semestra i NY som låtsasboende!

Lisa sa...

Malin G: länken till just den här lägenheten på airbnb ligger inte kvar, jag vet inte om de kanske bestämt sig för en paus i uthyrandet? Det kanske räckte med en månad.

Karen: JA! Faktiskt. Exakt den lägenheten är det.

Jeanette och Johanna: Vet ej vad lampan kommer från. Men kan ta fler bilder! Det står prettogrejer på lapparna mest, tycker jag. "Carpe diem" och sånt.

Anonym sa...

Hehe... Vad skrev jag tidigare. "hälften" av fem. Öh, jag menade 4 av 5! Lite skillnad, inte mycket bara liiiite :-)

Gry

Emma sa...

Ursäkta, men ni bor i en film. de där lapparna i taket, man bara väntar på att Anne Hathaway eller nån ska dyka upp på någon av bilderna.

Basse sa...

Hej! Ser ju trevligt ut, men du glömde skriva hur många dollars hyran var på.. Vore intressant att veta jue.. :)

Fröken S sa...

Stort tack för tipset om var man kan hitta lägenheter att hyra, vi gillar inte att bo på hotell med barn så en lägenhet skulle vara toppen! Det ser underbart ut att vara i New York, spännande att prova det med barn också!

Colombialiv sa...

Så himla fint! Och så himla bra sida. Hamnar direkt i mina bra-att-ha-bokmärken.

Fröken Fräken sa...

Lite sent kanske för denna information, men lampan med papperslappar är designad av Ingo Maurer!

Anonym sa...

jag vill också till new york mvh Emil