onsdag, maj 02, 2012

Lisas läsdagbok: Det blod som spillts

Det här har jag läst: Det blod som spillts, av Åsa Larsson.

Och det är en: Uppföljare till deckaren "Solstorm" som jag läste häromdagen och gillade så mycket att jag direkt kastade mig över den här. Det handlar fortfarande om samma människor (Rebecka och Anna-Maria och Sivving och alla de där), och samma miljö (Kiruna). Men mordet är nytt!

Det här gillade jag med den: Karaktärerna, språket och landsbygdsskildringen. Precis som i den första boken, och precis i den ordningen. Själva deckarintrigen (som alltså kommer i fjärde hand) är också okej, men inte lika spännande den här gången.


Det här gillade jag inte med den: Varggrejen. Parallellt med berättelsen om mordet och Rebeckas vedermödor får man läsa små passager om en varg. Det är inget fel på passagerna om vargen, men de intresserar mig inte något vidare. Och över lag tyckte jag inte riktigt lika mycket om den här boken som jag tyckte om den första (för var inte den här lite segare?) men jag tänker ändå läsa resten av böckerna (det finns hittills tre till).

4 kommentarer:

Anna sa...

Jag älskade varggrejen!!!!!

Anonym sa...

Åhh, men du har det bästa framför dig. Trean är sådär tyckte jag, men fyran är grym! Femman också. Jag är verkligen inte nån hundperson, men när jag läser dessa böcker blir jag sugen på att skaffa hund. Och flytta till Norrland.

CK

Helene C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Helene C sa...

Men tyckte inte du att det va lite trist att saker bara "hände" Rebecka?? Jag älskade Solstorm, en av de bästa deckarna jag läst tror jag... Men jag var faktiskt riktigt besviken på uppföljaren..