tisdag, maj 29, 2012

Ledig. LEDIG! Ledig?

Pris ske lov! Samtliga akuta jobbgrejer på Att Göra Innan Vi Åker-listan är avbockade, skrivbordet är rensat, inboxen är tömd och kontorsträskorna uppställda på skohyllan för sommarvila. Nu ska jag vara ledig i en evighet. LEDIG!

Åtminstone är det min målsättning att jag ska vara det. Ledig, alltså. Vi får väl se hur det blir. I vanliga fall när jag är "ledig" nu för tiden så är jag det nämligen med ett öga sneglandes mot inboxen, ryggen rak och ögonen lätt uppspärrade, käckt mumlandes på något som låter misstänkt likt ALLTID REDO!

Man kan säga att det är en av baksidorna med att vara frilansare. 

Men nu tänker vi inte på baksidor, okej? Baksidor är för töntar. Det finns ju nämligen framsidor också, som är mycket roligare att fokusera på. En av dem är till exempel att det är möjligt att bestämma att man ska åka till New York i en månad, bara så där. Och vara ledig. Och när man kommer hem från den månaden kan man bestämma att man får åka till landet i flera veckor till. Och vara ledig. Eller "ledig". Eller hur det nu blir. Solbränd lär jag i alla fall bli, oavsett.

Så: Adjö på dig, kontoret! Vi ses i augusti. Då är det du, jag och några strategiskt sparade knäckebröd som jag lämnat i köksskåpet, tills typ döden skiljer oss åt. Okej? Okej.

5 kommentarer:

mor Lena sa...

Lite avundsjuk är jag allt! Men du är värd din ledighet!

Emelie sa...

Hoppas att du får en alldeles underbar semester! Vilken bra recension av Jellicoe Road också! Jag har än så länge bara läst den på engelska, men översättningen beräknas dimpa ner i brevlådan imorgon - det ska bli spännande, framförallt eftersom jag är precis lika frälst som du är!

Spader Madame sa...

Okej! Hälsa NY från mig.

Viveca sa...

Åh! Härligt!!!

Anonym sa...

Något avundsjuk måste jag be dig hälsa NY från mig!!

Som någon sa; Pass och Pengar, sen är det lugn, allt kan köpas (mycket, mycket billigt dessutom).

Glöm inga barn på tunnelbanan, bara... (som vi gjorde för en månad sedan. Tur att Manhattan är tryggt, kan jag säga. Samt se upp för dörrarna på Metron, för när de stängs så stängs de... därav det "glömda" barnet). PS.det gick bra med honom.

Ha en underbar månad "over there" :-)


Kram Gry