onsdag, maj 23, 2012

Greys Anatomy - det spoilerfyllda terapiinlägget

Okej, hej.

Igår kväll såg jag säsongsavslutningen på Greys anatomy. Vi snackar alltså S08E24. (Ja, jag har sett åtta säsonger. Ja, jag är kanske störd.) Och... alltså. JAG BEHÖVER TERAPI! Samtal i smågrupper, axlar att gråta ut mot, stöd.

Finns det någon mer som hänger här som känner samma? Kan vi snälla samlas i kommentarsfältet här nedanför och prata? Och kan alla ni som inte vill veta vad som händer hålla er borta, så att vi kan spoila bäst vi vill utan att åka på däng?

Bra, fint, vi säger så, tack.

Jag tar med resorb och näsdukar, så ses vi i kommentarsfältet snart.

OBS! LÄS INTE KOMMENTARERNA OM NI INTE VILL HA SPOILERS!

42 kommentarer:

Maria sa...

Ska vi börja med att de (som i hemskingarna som skriver manus) dödade Lexie? Jag bara: "Oh no you DIDN'T!!!")

Fattar ingenting.

Lisa sa...

Bra utgångspunkt för diskussionen, Maria. VAD I HELVETE?!? Undrar också: Tänker de ta död på McSteamy också, eller? Han såg inte så kry ut, tycker jag.

Johanna sa...

Men guuuu vad du skräms - trodde det var ngn himla hockeyvmmanöver och Greysan hade bytt dag! Men visst går det ikväll på 5an? visst??! Visst!!!!?? *hyperventilerar i en papperspåse

Lisa sa...

Johanna! Tror Sverige ligger två, tre avsnitt efter USA. Det avsnittet som sänds i Sverige ikväll är inte säsongsavslutningen, det är kanske ett eller två kvar till. Du kan alltså komma tillbaka hit om några veckor, för då kommer du också att BEHÖVA PRATA.

Sofia Ekström sa...

Ja, de dödade henne, utan att hon fick mark, helt jävla fel och inte alls greys anatomy-igt, eller?

fast det jag lackade på var att sheperd svimmade av en rispa (nåja) i armen medan meredith gick problemfritt fast hon hade nån stålgrej i låret.

Och arizona, kommer hon dö? hostar blod och ingen har tittat till dem.

Och slutligen, VARFÖR tände meredith sista tändstickan utan att hämta något att sätta eld på först?

ne jag blir galen, när kommer nästa avsnitt?

Sofia Ekström sa...

ops, menar henne och inte dem. stundens hetta...

Jo sa...

Ja, jag håller med. Att döda Lexie, som är seriens absolut charmihgaste karaktär, var inte ett smart drag. Hon hade så mycket framtid! Ju! Resten bara... skit också. Åh.

Lisa sa...

Ja, Arizona ligger nog risigt till, kan man gissa.

Och DEN JÄVLA TÄNDSTICKAN! Så sjukt inkompetent. Christina bara: Var försiktig nu, för det här är sista tändstickan. Meredith: *fummel, fummel* OUPS! Blir galen.

Jo sa...

Sofia Ekström: Det där om veklingen Shepherd håller jag med om. Klenare karl får man leta efter... Mark tror jag inte kommer dö, men är själsligt, nu när hans soul mate har kolat.

Jo sa...

*mer än, istället för men är... Har fått tangentbordsdyslexi tydligen.

Sara sa...

Är så sjukt hemskt, sörjer verkligen Lexie, hon var ju finast av alla. Meredith är dock väldigt bra på att fulgråta vilket man fick bra bild av efter att hon hade dött. Jag fattar liksom inte vad de ska bygga vidare på nu i kommande säsonger, jag trodde verkligen att nästa säsong skulle bli Lexies och Marks säsong, nu kommer det istället blir Mark sörjer Lexie.

Jag tror inte att några fler kommer dö och jag tror att nästa säsong kommer börja med att de är tillbaka på sjukhuset igen och så är det lite tillbakablickar på vad som hände efter att detta avsnitt tog slut, hur det räddades och så (samma upplägg som efter skjutningen alltså).

Så sjukt hemsk och enda anledningen i världen för att längta till september.

Sara sa...

Är så sjukt hemskt, sörjer verkligen Lexie, hon var ju finast av alla. Meredith är dock väldigt bra på att fulgråta vilket man fick bra bild av efter att hon hade dött. Jag fattar liksom inte vad de ska bygga vidare på nu i kommande säsonger, jag trodde verkligen att nästa säsong skulle bli Lexies och Marks säsong, nu kommer det istället blir Mark sörjer Lexie.

Jag tror inte att några fler kommer dö och jag tror att nästa säsong kommer börja med att de är tillbaka på sjukhuset igen och så är det lite tillbakablickar på vad som hände efter att detta avsnitt tog slut, hur det räddades och så (samma upplägg som efter skjutningen alltså).

Så sjukt hemsk och enda anledningen i världen för att längta till september.

Förortsbruden sa...

MEN TACK!!! Känner mig lite lätt våldtagen efter det där avsnittet förstörd efter det där avsnittet.

Kan vi även tala om att Mark helt verkade glömt att han hade en dotter som han tänkte dö från när Lexie hade dött?

Och varför upptäckte ingen tidigare att de inte kommit fra, Att de bara ringde till chiefen verkar lite väl konstigt när det var en så viktig operation.

Och NÄR KOMMER NÄSTA SÄSONG?

Frida sa...

Alltså, det känns lite som om jag inte vill se det här avsnittet. Ja, jag läser trots att jag ännu inte sett. Vad kan jag säga, jag älskar spoilers!

Louise sa...

Jag kände samma som ni. Har inte fulgråtit så sedan Meredith höll på att drunkna. Vad ska bli av detta?! Jag var ju sååå säker på att Lexi och mcsteamy skulle få ihop det igen!!! Jag var tvungen att kolla ABCs hemsida om de är på väg att avveckla serien. Den här vändningen är FÖRFÄRLIG, hur ska det någonsin bli lycka och rosa skimmer över sjukhuset igen *suckar av förtvivlan*

Bitter sa...

Det värsta! Man var tvungen att blunde halva avsnittet. Så mycket drama. Det kommer ju två säsonger till och de jag vet har skrivit på för dem är meredith, christina, derek, karev, och nu står det helt still i hjärnan, men den gamle chief of surgery och miranda. Säkert är det fler men jag var ju inte orolig att de tre första skulle dö efter kraschen eftersom jag sett att de överlever. Tveksamt dock om Derek kommer kunna operera igen men de handskadorna, det kanske blir därför de stannar kvar i Seattle? Hmm det börjar kännas som en mycket osund besatthet det här...

Alice sa...

Jag behöver också terapi!!!!

Ville verkligen inte att Lexie skulle dö, hemskt. Är dessutom jätteosugen på att någon mer dör, någon gång får det räcka :(

Dessutom känner jag mig inte astaggad på Dereks handskador, jag hoppas han kan operera igen (Burke 2.0 vore ingen höjdare).

Det värsta av allt, nästan inte överkomligt, är att det är så fruktansvärt långt kvar till september :(

It could be worse... sa...

Dom vaknar och alltihop var en dröm?

emdu sa...

Jag vill nästan inte tänka på det! Traumatiskt.

Men jag tror också Arizona kan ligga risigt till, just för att man fick se Carrie babbla på om hur lycklig hon var.

Lisa sa...

Å, gud.

Tänk om BÅDE Arizona och Mark dör, och Callie blir ensamstående med dottern?

Marie sa...

Jag verkligen hatade hela avsnittet. De delar som inte handlade om flygkraschen ville jag spola förbi och efter att Lexie dog ångrade jag att jag såg avsnittet alls. Jagmenar. Allt prat om att de skulle bilda familj och älska varandra för evigt och sedan bara "we are meant to be"-pangdöd! Nej. Man gör inte så.

Elisabeth sa...

Jag förstår inte varför det här inte kunde ha blivit sista säsongen. Det hade varit ett ypperligt lyckligt slut där alla försvann åt olika håll - vilket hade kunnat leda till en massa festliga spinoffs.

Istället för att (kanske) döda hela ligan.

It's all gonna be fine sa...

Alltså VARFR SÅG JAG?? - tänkte jag typ halva avsnittet. Men jag ville ju se, också. Men Lexie -buhuhuuuuu!!

Och varför har ingen sökt/saknat dem? Varför funkar ingens mobiltelefon?

Och vad tusan ska nästa säsong handla om när nu alla ska till olika sjukhus anyways?

ÅH.

Anonym sa...

Mysigt för mig att läsa här (:
Ville få reda på lite saker ..
hehe

martina sa...

Har en hemsk feeling att Arizona kommer dö också...det var så många scener med Callie där hon öste kärlek och "när Arizona kommer hem..."-repliker. Det var som att det byggdes upp inför något jobbigt (ja förutom flygkraschen i säg, som faktiskt är rätt jobbig som den är) *gråter inombords fortfarande* LEXIE!!

Mami sa...

Helvete. Jag har inte sett sista avsnittet än. Fan fan fan att jag inte kunde låta bli att läsa era kommentarer. Fan.

Lina.C sa...

Ja, för i helvetes jävla skit - så där kan dom ju inte göra!! Nä nu jävlar blir jag sur på riktigt. Misstänker att Arizona ligger lite risigt till - hostar blod mm och Callie som är strålande babblig. Men NÄ vad sur jag är.

Cecilia sa...

Jag tror faktiskt inte att någon mer kommer dö, jag tror de som levde vid avsnittets slut kommer fortsätta leva. Däremot är jag jäkligt pissed på att de dödade Lexie - hon var ju en av mina favoriter!!

Jag antar att det här blir ett sätt för dem att få alla som klarade deras boards att stanna på seattle grey. Ingen av dem kommer väl vara fit for fight för att jobba igen när det var tänkt att de skulle börja på andra ställen... därför blir de kvar på Seattle Grace. Vilket iofs är bra.

Teddy är jag inte lika ledsen över, även om jag tycker det är synd att hon försvinner. Hur många cardio-gods har de haft i serien egentligen?! Burke, Teddy, Erica Hahn, den där gubben som var Christinas ex som dök upp i ett avsnitt... skumt. Det verkar vara en "otursroll".

Och dessutom verkar Seattle Grace vara det mest otursförföljda sjukhuset i världen. Skottlossning, båtolyckor, flygolyckor, läkare som dör till höger och vänster... det känns som att de överdriver lite väl. Jaja.

Fasen, kan det inte bli september nu?

Kamilla sa...

Jag måste ha missat, men: varför ringde ingen 911?

Terese sa...

Jag veeeet! Håller med i allt ovanstående säger. Även fast jag tänkte först "seriously?" plankrasch också.. hur mycket kan samma männskor stå ut med. Det var bra att Christina påpekade det.
Men att Lexie dog var inte en så stor överraskning eftersom hon varit ganska frånvarande större delen av säsongen. Men det var ändå fint att Mark sa det tillbaka och menade det, inte bara för hennes skull liksom. Gudars vad jag lipa när hon dog. Jag tror inte Derek kommer kunna kirurga mer. Tror nog inte att någon mer dör heller, och jag hoppas de tar vid där det slutade så det inte blir tillbakablickar som någon skrev. Det är så tråkigt!

la ragazza svedese sa...

Jag ar i fòrnekelse òver sàsongsavslutningen, helt och totalt. hur fan gick vi ifran att Lexie och McSteamy skulle fa ihop det - antligen - till ond, bràd dòd!? buuuuuu

la ragazza svedese sa...

Fast a andra sidan har Patrick Dempsey inte gjort nagon hemlighet av att han vill ut ur serien, sa vem vet vad som hander med McSteamy. Men daremot Lexie Grey skulle ju "ta over" Merediths roll som Grey i Greys Anatomy, fòr hon som splear Meredith vill coksa ut. Alltsa. Terapi - NU. Jag vill satta mig ned med Shonda Rhimes och bara "wtf, lady?".

wonderland sa...

Herregud så jag gråt! Huh huh sån avsnitt!

Jag tror att Arizona kommer att dö, bara pga att bruden hemma var SÅ glad. Det skulle ju vara sååå typiskt.

Derek. No hand. Han blir bra på ngt annat. Kanske Meredith blir gravid?

Yang blir igen tillsammans med the chief och de får en beibis. Eller kanske en hund?

NÄR kommer nästa säsong. K-A-N-I-N-T-E-V-Ä-N-T-A!

K sa...

nu har jag också sett säsongsavslutningen och jag är nästan lite aggressiv.
från första början tyckte jag att mark hade ett annat utseende, och kvinnorna var så himla osminkade så jag tänkte att det var twillight-läge och att ALLA var halvdöda och jag själv blev alldeles tung i kroppen.
och jag hatade sjukhusdelarna så himla mycket och jag fattar inte varför lexie är DÖD?!!!!!!!!! eller är hon? kommer det snart räddningsarbetare och lyfter upp vrakdelarna och får fram en lite lite levande Lexie?
men visst är väl en nionde säsong påtänkt?

K sa...

enligt wiki - TVÅ SÅSONGER TILL!

K sa...

sorry för spammandet:
On May 9, 2012, it was announced that original cast members Ellen Pompeo, Patrick Dempsey, Sandra Oh, Justin Chambers, James Pickens, Jr. and Chandra Wilson had signed up for two more seasons.The show was officially renewed for a ninth season on May 11, 2012.

Den där Jenny sa...

Vad som kommer att komma i s 9:

http://www.imdb.com/title/tt0413573/board/nest/199495062

Johanna sa...

Å herreguuuu, NU har jag äntligen kollat. Känner att jag hade behövt terapisamtalen nu men antar att det här kommentarsfältet dött nu? Snyft.

Bea sa...

Me need terapi too!!! HerreGUUUUD vad jag grät när Lexie dog, hur kan de göra så!?!?!? Känner mig typ tom inombords, kan inte sluta tänka på det där "meant to be"-samtalet och så bara dog hon.... shit vad omtumlad jag är!!!! :( HEMSKT!!

Kan det inte bli september nu???? Går sönder av längtan!!

Anonym sa...

Lexie, Kommer ihåg första avsnittet i baren då hon möter Derek.. Redan då blev hon min favorit. Självklart dödar dom henne. Det finns absolut inget kvar av den serien, Det skulle bli hon och Mark. Jag kände mig också som vissa också kände sig helt förstörd.
/Marie

Johanna sa...

Helt galen! Hur ska man orka vänta till September för att se hur det går för dom? Man vill ju se nu. ÅH! Och Lexie, varför just Lexie? Väntade ju på att Mark och hon skulle få ett "happy ending"... Lika besviken som när OMally (stavning?) dog i busskraschen... Någon som vet när första avsnittet av säsong 9 sänds här i Sverige? September vet jag, men vilket datum? Vill ju inte missa det!!

filippajao sa...

Jag har sett säsong 9 till avsnitt 11. Arizona får amputera benet efter flygolyckan. avsnitt 1-11 går att ladda ner på kat.ph ;)