måndag, mars 19, 2012

Godmorgon, klassen!

Påstående: Varje vardagsmorgon när undertecknad stiger av tunnelbanan i Hornstull för att gå till kontoret kommer jag på att jag glömt ta med mig någon slags lunch. Svär således en ramsa, och går mot Hemköp för att åtgärda. Strax innan dörrarna som leder in till Hemköp ligger dörrarna som leder in till Systembolaget. 100% av gångerna får jag styra om mig själv i sista sekund för att jag av misstag är på väg in på Systemet istället för på Hemköp.

Diskussionsfrågor:
Varför åker jag tunnelbana när det bara är tre stationer hem? Varför glömmer jag min lunch varenda dag? Och vad betyder det att jag står och rycker i Systembolagets dörrar varenda morgon runt åtta? Vad för slags "lunch" är det egentligen jag är ute efter?

Forma er i smågrupper och diskutera, så kör vi redovisning inför hela klassen framåt lunch sedan.

5 kommentarer:

Singelmamman sa...

På frågan om varför du tar t-banan kan jag svara, därför att det inte är en rolig promenadväg. Men du kanske kan börja cykla?
Vad ditt undermedvetna vill ha för frukost kan jag inte tänka mig. Mitt, både undermedvetna och medvetna, jag vill absolut ha champagne. Alltid.

fröken blund slår dank sa...

jag tycker verkligen.
att du är så himla himla bra.

Boktjuven sa...

Prova att göra saker i en annan ordning.

S sa...

"...redovisning framåt lunch".

Hrm.

- Vad blir det till lunch?
känns som en berättigad fråga! :)

Ylva sa...

Min brors familj bor vid Hornstull och jag ska dit på söndag. Då jobbar nog inte du men det skulle passa så bra att stalka dig som avrundning efter att jag har varit med på litterär båtsalong med tidskriften Vi (aka Finlandsfärjan). Så du kan väl stå vid Systemet på söndag förmiddag?