torsdag, februari 09, 2012

Om ni ursäktar mig nu så ska jag bara gå och bränna mina fula amningsbehåar PÅ BÅL!! en stund

Idag tycker jag att vi alla enas i en liten spontan dans för att fira det faktum att jag tydligen inte behöver amma bebis på nätterna något mer. Tänk vad en liten utflykt till Falun kan göra! Vem kunde ana? Jag menar, jag har sovit på annan ort utan den där bebisen förut, och då har han glatt klunkat mat från flaska på nätterna. Men, men! Alla kan vi tydligen ändra oss. När Gustav tog fram flaskan i förrgår natt tittade Svante på honom som om han hade tappat förståndet, stämde upp i ett gallskrik och tänkte sannolikt grejer i stil med: "Flaska?!? Jag?!? Jag känner mig både ledsen och besviken av att du föreslår något så imbecillt. Förbannad, rent av. VANSINNIG!" Sedan levde han rövare i en halvtimme eller så, och sedan somnade han om. Och sov resten av natten utan mat. Utan mat!!!

*gör snorkeldansmoves*
*skakar lite rumpa*

Känns som en stor grej, det här.
Som ni kanske märker.

*svänger lite höfter*
*slänger runt med håret*

För även om jag inte haft så hemskt mycket emot att amma den här gången (tyckte det var mycket värre förra gången), så känns det ändå väldigt, väldigt skönt att det är över nu. Av hundra olika anledningar, men mest för att Svante blir så mycket mindre bunden till just mig plötsligt. Nu äter han mat/gröt/mellanmål på dagarna, som vem som helst ge honom. Och ingenting på nätterna. Ingenting på nätterna!!!

*går ner i spagat och sträcker händerna i luften*
*JAZZHANDS!*

13 kommentarer:

Johanna sa...

Haha, hurra!

Kvinna i medelålderns tid sa...

Haha ja det är härligt när man slipper...

kerstinm sa...

Då är väl du den enda Bjärbo jag känner som kan gå ner i spagat...fast jag tror du luras! Du kan nog inte heller!

Västmanländskan sa...

Grattis! :)

mormor Lena sa...

Wow, vad enkelt det känns för oss nu som ska passa barnen när ni två vuxna är ute på galej! Nemas problemas, alltså!?

Sara sa...

Å, hurra: GRATTIS! Shit vad skönt. Vi befinner oss i läget precis innan, då vi känner att det absolut är dags att bestämma att det är slutammat på natten, men inte riktigt orkar kliva över tröskeln till det kaos som vi antar kommer infinna sig då. Men jag ska LÄTT bränna alla mina amnings-bh:ar och köpa nya, dyra fina som är helt omöjliga att amma i.

Anonym sa...

The joy!!! Längtar jag med! NU har jag slutat amma dagtid, men på natten vill min bebis gärna ha en slurk fortfarande.

Förresten skulle jag tycka det var intressant med ett inlägh angående bebisar och mat ur ett vegetariskt perspektiv. Hur tänket du? Fostrar du dina barn till vegetarianer eller är de allätare? Jag tycket sånt är himla intressant.
Hälsningar Johanna

Maria sa...

Är du säker att han slutat då? Efter en natt?

Lisa sa...

Nja, Maria. Två nätter har han klarat sig nu. Den första natten var han arg i en halvtimme, den andra i en kvart. Och jag sover i andra änden av lägenheten inne hos Rufus i några nätter till så han inte kommer på andra tankar. Så ja, jo, nästan. Jag är rätt säker på att vi inte tänker ge oss när vi väl kommit så här långt, och att han slutat.

Camilla sa...

Härligt, jag dansar med dig! Jag hade en bebis som helt plötsligt började äta väldigt ofta på natten, och dessutom bestämde dig för att inte somna om. Jag rustade mig mentalt för kampen att sluta nattamma ( var verkligen beredd på stridernas strid) men vad gör bebisen? Jo han sover. Hela nätter. Nästan så att man blir besviken över att inte få visa hur redo och bestämd man var.

Jenny E sa...

Vad olika det kan vara. Jag kämpade som en galning för att få amningen att funka och sen ville varken jag eller dottern lägga ned. Fast hon slutade på nätterna vid ett r nerför, men fortsatte morgon och kväll i ÅTTA månader till! Sen slutade hon på eget bevåg. Då var vi båda redo. :-)

Jenny E sa...

"Fast hon slutade på nätterna vid ett ÅR UNGEFÄR", skulle det stå...

evelina sa...

Haha jag gillar mina amningsbehåar. De är hemskt bekväma och jag vill nog aldrig byta tillbaka till pushup :P