måndag, februari 13, 2012

En annan grej jag tänker på ibland

Över lag: Sjukdom. Känns inte det väldigt töntigt, ändå?

Jag känner mig för tillfället både bitter och besviken över att min kropp är inne i någon slags klen fas och bara öser på med feber och snor och halsont och öronont och ögoninflammation i olika omgångar som om det inte fanns någon morgondag. Jag vill vara frisk! Och joddla fram i nya vårskor på gator och torg!

Och jag vet, jag veeeet att det är lyxproblem, och att det finns långt mycket värre saker man kan drabbas av och att jag borde vara tacksam över att min kropp ändå fungerar hyfsat och att jag har två friska barn, en snäll man och mat på bordet och tak över huvudet och matchade strumpor och yada, yada, yada, jag vet det.

Känner ändå: FÖR HELVIDDE, kroppen.
Skärp dig.

3 kommentarer:

Åsa sa...

Ja, verkligen. Det är inte okej. Bara för det är vinter så tror kroppen att det bara är till att ösa på. Men nehejdu! Jag har varit förkyld sen i höstas, lite olika trevliga symtom. Och mina händer är så torra så de går sönder. Igår skar jag mig på en trosskyddskartong. Jag repeterar. En TROSSKYDDSKARTONG.

Hanna sa...

Fast å andra sidan kan man ju ta allt på en gång, om det nu envisas. Som den gången jag hade öroninflammation, ögoninflammation, urinvägsinfektion, feber och magsjuka samtidigt. Vadå noll motståndskraft? Men efter lite våldsam krigföring (antibiotika ftw!) blev jag väl någorlunda kurerad igen. Heja heja!

Fiction sa...

Äsch, det finns alltid någon som har det värre. Alla har vi våra egna små helveten. Krya på dig!