tisdag, januari 31, 2012

Vem vill komma på fika?

Ni vet när man fått för sig att baka semlor och de båda plåtarna med bullar är färdiggräddade och ligger och svalnar på ugnsgallret i köket och man står bredvid och tittar på dem och bara: "Jaha. Det här kommer att bli 24 färdiga semlor så småningom. Som jag, vadå? Ska äta upp? Typ själv?"

Tycker på något vis att det känns lite skrämmande.

24 semlor är ändå a whole lot of semlor.

Och hela grejen med att "ta med dem till jobbet och bjuda" är ju fin och allt, men ärligt. Den har ju lite förlorat sin poäng sedan jag blev egenföretagare, faktiskt.

14 kommentarer:

Linda sa...

Jag vill så sjukt mycket komma på fika. Du anar inte.

Lisa sa...

Å, Linda! Bara gör det. Fy farao vad fint det hade varit.

Singelmamman sa...

Ja om jag tyckte om semlor hade jag oreserverat svarat att jag kommer. Jag kanske kan ta en bulle som den är utan en massa krafs i mitten? Och bara lite grädde?

Magica de Hex sa...

Vi på BBK en trappa upp är gärna dina kollegor ett slag ...

Julia sa...

Jag vill!

Suzan sa...

Jag kommer!

Jessica sa...

Kommer!

Jenny L sa...

Semlor är ju typ det godaste som finns!

Tips till herr släkting: Årsta konditori har väldigt mumsiga semlor och dessutom trevlig personal. Klart värt ett besök! Så småningom alltså, det vill säga när dina semlor är slut.

Mimmi sa...

Man lägger dem i frysen också! så har man semlor i hundra år framåt!! = himmelriket.

Johanna sa...

När jag läste på Twitter så trodde jag att du gått och KÖPT 20 semlor. Blev både fundersam (har hon blivit tokig?) men samtidigt glad (20 semlor, sjukt bra idé ändå!), men okej, nu förstår jag läget.

Karin B sa...

Men Lisa då, Anton o jag tar första bästa flighten från Ronneby bara för att få en hembakad semla, mums......

Iktoro sa...

Jag vill, men jag kan inte. Då måste jag ta flyget -.-

Johanna sa...

Hade samma problem för några veckor sedan. Jag hade bakat cupcakes, såna där sjukt fina dessutom med roligt strössel och glada färger. Vanligtvis är grannarna alltid fikasugna, eller de andra på mitt frilanskontor, men ALLA var bortresta. Det slutade med att jag och mannen goffade i oss säkert sex stycken. Var. Och plötsligt var det inte så fint och glatt med cupcakes längre.

Ellen sa...

Annars kan man skära upp dem och glömma dem framme en vecka eller så (och kanske åka på semester under tiden) så blir det himla goda skorpor. Gissar jag, rent hypotetiskt förstås.