torsdag, januari 19, 2012

Med vänlig hälsning "kluven_80"

Och den inre krisen som drabbar en när man precis publicerat ett inlägg som berör läsk och små barn, och dessutom avslöjar det faktum att jag lät det lilla barnet smaka på läsken, guuud, SOCKERCHOCKEN, OANSVARIGHETEN, vad ska ni tänka om mig, etc, etc, etc.

Och den inre krisen som drabbar en när man precis avslöjat att man fått en inre kris över att man låtit sitt barn smakaläsk, guuud, PRÄKTIGHETEN, TÖNTIGHETEN, vad ska ni tänka om mig etc, etc, etc.

9 kommentarer:

Stella sa...

tänker mest att vuxna gillar läsk ibland, barn vill smaka och att en klunk knappast gör Rufus till en ligist eller dig till en oansvarig en. värre vore väl om det var vin..

Sara sa...

Vi gav sonen glass till typ mellanmål när han hade munnen full av höstblåsor och inget annat ville äta. Vi tänkte väl som så att glass är ändå bättre att livnära sig på än luft. Men gissa vilken ångest det ändå skapade. Vilken typ av människa kommer han att växa upp till om vi låter honom leva på glass!

Melanie sa...

Äh jag låter barn använda vinflaskor med vinslattar i för att kavla ut pepparkaksdeg :) Då känns lite socker i halsen mer pk

Förortsbruden sa...

Vi försökte kalla cola för smutsigt vatten och sa att vi gav det rena till sonen. Sen fick han smaka på smutsvattnet och utbrast: MMMM SMUTSVATTEN ÄR GOTT, DET ÄR JÄTTEGOTT, DET E DET!

Nu var vi i thailand två veckor. Sonen åt inte mycket mer än glass och pommes och milkshake. Så fick det bli.

Maria sa...

När jag var liten åt jag en liten pinnglass typ fem gånger i veckan.
Och jag lever än (32 år), har åkt ett Vasalopp och springer milen på drygt 50 minuter.

anna sa...

Jag åt Frosties till frukost jätteofta som liten. Drack o'boy varje dag. Åt godis åtminstone varje vecka när jag var ett litet barn, nästan varje dag när jag blev lite äldre (vi hade en kiosk på väg hem från skolan, mkt praktiskt). Vi drack jämt läsk till fredagsmyset och köpte glass av glassbilen ofta.
Jag är 28 år nu och mår prima. Var en ganska mesig person (dvs. ej ligist) när jag växte upp och började bl.a. inte dricka alk förrän jag var 18 år gammal. Jag har normalgod hälsa idag skulle jag säga och hjärnan är tipptopp!

Malin C sa...

Haha=) När man har en liten bland två äldre syskon så får den minsta snabbt lära sig alla sötsaker i hela världen.. Hm ja det skyller vi på iallafall=)

Therés sa...

Men herregud, du är väl ingen dålig mamma för att du gett ditt barn läsk. M fick det på dagis. De märkte då att inte så många hade fått det förrut. Plus att M verkligen tyckte om det!

Maggie May sa...

Jag tycker inte alls att det är någon big deal när det händer då och då, sen finns det ju dom som faktiskt ger sina småttingar cola i nappflaska... och det är kanske inte det bästa jag kan tycka och skulle inte göra på det viset själv.

Sen att vuxna säger hur bra de mår idag, trots allt godis och socker de tryckte i sig som små, rättfärdigar kanske inte att göra likadant mot sina egna barn. Då socker trots allt är skadligt och för väldigt många skapar ett extremt sockerberoende, som faktiskt inte har så många positiva sidor. Då talar jag för min egen del och jag kämpar varje dag.