torsdag, januari 12, 2012

I en sal på lasarettet

Jaha, hej! Man trodde kanske att man skulle sovit vid det här laget. Det trodde man kanske. Men gör man det? Icke! Sitter istället och dricker te på barnakuten med Svante. Eller ja, han dricker kanske inte te, om vi ska vara noga. Han har mest astma, eller falsk krupp eller vad det nu är som låter som ett rådjur i luftvägarna på honom. Men jag! Dricker te.

Det är sju barn före oss i kön. Beräknad väntetid: Cirka fem timmar. Nyss kräktes ett barn lite längre bort i väntrummet. Kul! JETEKUL!

Men, men. Svante mår i alla fall mycket bättre nu än när vi kom in. Han har somnat och andas nästan lugnt igen. Känner så här: Medicin = bra skit. Snälla sjuksköterskor och läkare = också bra skit. Tv-programmet som visas i väntrummet = inte lika bra skit. Inte på långa vägar, faktiskt.

Hej på er!

11 kommentarer:

anna sa...

Jag skickar en hälsning från min sömnlösa natt och hoppas att allt går fint för er. Stackars Svante och dig!

Mia sa...

Du får låtsas att du lever i eastern standard time! Här är vi vakna!

A.M.O. sa...

En klen tröst kanske... Vår lil-kid har/hade falsk krupp. Skitläskigt, men efter att han haft det två ggr blev vi inte lika oroliga. Nu är han 3 år och det växt bort, tack och lov.

Hoppas du fick sova till slut.

Kram

Maja Gräddnos sa...

Har du krupp-frågor så hör gärna av dig. Ibland behöver man hjälp att navigera i i djungeln. Jag har suttit mååånga varv på jouren med Lilla Bill som kruppats och ibland finns det bättre hjälp att få än den man får.

Singelmamman sa...

Mina båda barn, numera stora tonåringar, hade krupp när de var små. Jag var inte en enda gång på akuten, men jag bar, sov med öppna fönster, satt i ångfyllt badrum och bar, bar, bar de små liven. Det funkade det också. Sen fick den äldsta av barnen astma, men nu har allt sånt vuxit bort.


Vad jag däremot aldrig förstod var varför kruppandning och hosta alltid slog till efter midnatt.

Anonym sa...

Vid nästa tillfälle med krupp, om det inte spöregnar som idag, så UT på balkongen, sitt med varma filtar och andas in den kalla natten. Och titta på stjärnorna. Vi hamnade på akuten med kruppbarn när hon var under 1 år första gången, sedan kunde vi häva kruppen på detta vis.

vitaminkusin sa...

Fint på något vis att veta att det är fler än jag som sitter med kruppbarn på nätterna. Man blir lite mindre ensam vid tanken. Jag tror vi ska ha klippkort på akuten så ofta som vi är där... Med tre barn som kruppar så har man fått lite rutin samt akutmedicin här hemma. Det värsta och svåraste är att inte själv drabbas av panik när deras små smultronröda läppar färgas blå...
Krya på er och hoppas ni får sova ikapp senare!

Anna sa...

Lilla gubben! Krya på honom och hoppas de kan ta in er lite snabbt, innan Svante smittas av något äckligt!

Sara sa...

Krya på Svante!

Lisa sa...

Tack, vad gulliga ni är allihop! Det var falsk krupp. Han fick kortison och mådde bättre nästan direkt, men vi fick ändå hänga kvar i fyra timmar. Nu hoppas jag att den här natten blir bättre. Ska absolut testa "ut på balkongen" om/när han börjar rådjurshosta igen.

Mackapär Ulrika sa...

Krya på Svante!! Skönt att det blev bättre.

Utmärkelse till dig från mig: http://mackapar.blogspot.com/2012/01/tackar-odmjukast.html

Inte så bra på att kommentera, men jag läser allt och älskar't. Just so you know.