tisdag, januari 24, 2012

Bloggen, do your thing!

Ni vet, killar med stickade tröjor? Som kanske är i 20-årsåldern och har lite rufsigt hår och har gått estetisk linje på gymnasiet och läser böcker på fritiden och hänger mycket på kafé på dagarna och typ gillar film och spelar gitarr eller målar lite? Ni vet, sådana killar?

Jag behöver foton på dem.

Jag försöker göra ett bildspel/trailer till min kommande bok, och har letat igenom hela min freaking fotohistorik utan att hitta några bra koftkillebilder, och hur det är möjligt att jag inte har några sådana övergår mitt förstånd, för HADE JAG INGEN KAMERA, ELLER?!?

Och jag vill inte köpa bilder genom bildbyrå pga fattig, och jag vill inte sno bilder på internet pga snäll, så jag testar den här vägen: du kanske har ett foto som du kan tänka dig att låna ut till mig?

Behöver inte vara regelrätt porträtt, behöver inte vara framifrån ens, behöver inte vara modernt, behöver inte vara i färg, behöver inte vara speciellt snyggt, behöver bara vara en bild på en kille som ser ut som om han gillar stickade tröjor, i vilken miljö som helst, m'kej?

Vore fantastiskt snällt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ordningsmänniskan i mig vill understryka att du måste se till att få tillstånd (för din egen skull skriftligt sådant) från personen som är med på bilden (alltså inte bara från den som har tagit bilden och äger upphovsrätten). Orsaken till att du måste ha den avbildade personens tillstånd är Lag om namn och bild i reklam.

Anonym sa...

på flickr.com finns bilder. Om man klickar på advanced search kan man sedan hitta en ruta att kryssa i att man vill ha gratisbilder. Så får man fram bilder som man har frihet att använda!

Eva

calici sa...

ja! creative commons! där borde du väl hitta i alla fall en koftkille som gillar att spela gitarr. den här typen tex: http://www.flickr.com/photos/penner/4411254921/

här kan du själv söka: http://search.creativecommons.org/

josefin sa...

haha åh det här är fint, jag känner förvisso ganska många sådana men speciellt en. har gått estet-musik, läser hela dagarna, går på gratisföreläsningar som hobby, spelar gitarr hela tiden, har stora gamla koftor jämt etc. hur lång tid har man på sig? har få bilder på honom men kan fixa fler fort.

Lisa sa...

Hej alla! Tack för tips! Josefin - om du vill skicka bilder, så blir jag överlycklig, men leta inte ihjäl dig. Jag tror jag sätter deadline för det här evighetsprojektet imorgon eftermiddag.

krabbeluring sa...

Kan tänka mig att Hanna Persson skulle kunna hjälpa dig, hon som har bloggen hanapee, känns som att hon har de här sköna estetiska rufsiga ynglingarna i stickade tröjor i sin bekantskap?
Gud vad fånig jag kände mig nu, men man älskar din blogg och vill ju bara ge lite tillbaka... *rodnande smiley*

Marie sa...

Måste börja med att säga att din blogg är fantastiskt härlig. :)

När jag läste din förklaring av en koftkille så stämde den in på min pojkvän till punkt och pricka så jag slänger iväg två bilder på honom till din mail som du mer än gärna får använda.

Lycka till! :)

Vänligen Marie

Lagom sa...

Testa här:
http://www.stockfreeimages.com
Gratis och redo att användas kommersiellt.
Jag säljer foton via deras huvudsida dreamstime.com, men de erbjuder en del gratis via adressen ovan. .

Anonym sa...

För tydlighets skull understryker jag att även bildbyråbilder (oavsett om man har betalat för dem eller om de är fria för användning) kräver att man har tillstånd från den avbildade personen om bilderna ska användas för reklam/marknadsföring. :-)

Lisa sa...

Hej Anonym!

Det är bra att du är tydlig. Jag kör på privata bilder med människor jag känner/vet vilka de är, och skriftliga tillstånd från alla inblandade att de är okej med att vara med på bild i trailern.

annis sa...

wow. jag älskar sånna killar. vet dock inte vart man hittar dem. hojta på om du får veta! med uteslutningsmetoden inser jag att din nästa bok också kommer fastna hårt på mig. jag klagar inte!

Anonym sa...

Har du någon mail där man kan skicka dom? Jag känner att jag passar in väldigt gott, bara att jag inte målar..hoppas det är OK.