onsdag, december 14, 2011

Böcker till din bebis?


Minns ni filmstjärnelockarna? Nu är de ute i offentligheten!

Eller ja, de är ute i den här foldern. Som kanske dimper ner i en brevlåda nära dig en vacker dag om du råkar ha en bebis.

Då tycker jag du ska säga hej! Till lockarna. Det har de förtjänat, faktiskt.

Babyboken är ett nytt projekt jag jobbar med. Det går i korthet ut på att du ligger i soffan och äter praliner och pillar dig i naveln, medan jag (plus resten av redaktionen) väljer ut de allra bästa och finaste småbarnsböckerna som din bebis alldeles säkert vill ha i sitt första lilla bibliotek. (Och när jag säger "bästa" och "finaste" så menar jag det. Inga himla fula skräpböcker och onödiga prylar och sånt tjafs.) Sedan skickar vi böckerna till dig, en gång i månaden, utan att du behöver göra ett dyft. Och när du känner dig klar med din samling säger du STOPP! Och hoppar av. No strings attached. Enkelt, va? Kostar mellan 80-200 kronor + porto/månaden.

Klicka här om du vill läsa mer, börja samla eller se fler lockar!

(Och ja, jag får betalt för att jobba med det här projektet, men nej, det ingår inte i dealen att jag måste blogga om det. Det gör jag för att det känns kul att blogga om grejer jag gör.)

15 kommentarer:

Ingerun sa...

Glöm inte böcker som prasslar. :)

Colombialiv sa...

Åh, jag vill! Kostar det typ en miljard mer om man bor utomlands? Är det ens möjligt?

Lisa sa...

Å, Colombialiv, jag vet inte säkert, men jag tror det blir dyrt/svårt. CRAP! Men skicka ett mejl till kundtjanst@babyboken.se och fråga för säkerhets skull.

Mimmi sa...

Men jag HAR ju inga barn! :( Kan man läsa böckerna för kattungar?

Lisa sa...

Åååhhh, önskar att jag hade en liten bebis. Vilken fantastiskt fin idé! Lovar att hoppa på när det är mer aktuellt :)

Helena / Barnboksprat sa...

Fint! Både konceptet och filmstjärnelockarna och ni. :) Och man kan börja läsa för en bebis som är precis hur liten som helst!

Anonym sa...

Och glöm inte att man ju kan LÅNA böcker på bibliotek också! Väldigt miljövänligt och billigt!/ Kajsa

Lisa sa...

HA! Böcker som prasslar glömmer jag gärna, faktiskt. Men bibblan! Glömmer jag verkligen inte. Klart man ska låna böcker på korsen och tvärsen med barnen! Men jag lägger i alla fall gärna en slant om jag har någon över på att köpa böcker, för att få äga dem. Också. Man måste ju inte välja bort bibblan för den sakens skull?

Mia N från Jönköping sa...

Vad sugen jag blev! Fast bebisen inte ens är född än. Nog vore det fint för henom att få lite böcker som storebror inte tuggat sönder...

Anonym sa...

Jag fattar inte. Vad är skillnaden mot Barnens Bokklubb?

Lisa sa...

Hej Anonym! Det är inte alldeles lätt att se skillnaderna, så jag förstår att du undrar. Men det finns några stycken!

- Babyboken har inget köptvång alls. Det har Barnens Bokklubb.
- Babyboken har BARA böcker i sina paket. Barnens bokklubb har däremot ofta böcker OCH tillbehör/leksaker i sina paket.
- Babyboken säljer BARA de här "samlarböckerna" - ett paket i månaden. Inget annat. Är du däremot med i Barnens bokklubb kan du köpa en massa andra böcker utöver de som är utvalda som månadsbok också.
- Babyboken är helt webbaserad. Du får alltså inte hem någon tidning, som du får om du är med i Barnens Bokklubb.

Therese sa...

Verkar toppen! Finns många mindre bra barnboksklubbar där ute.
Älskar förresten Svantes byxor! Skulle gärna köpa sådana till min lille skrutt i julklapp. Var hittas dom tro?

Lisa sa...

Svantes brallor är från Polarn och Pyret, Theres!

Ingerun sa...

>HA! Böcker som prasslar glömmer jag gärna, faktiskt.

Jaha, så synd. Det brukar alla bebisar älska att bläddra isjälva. Fast du/ni kanske tycker det är mer som en vanlig leksak än en bok?

Lisa sa...

Jag vet, Ingerun, vi har en prasselbok här hemma som ligger på golvet och prasslar för jämnan. Det är nog mest det att jag är trött på den. Var inte meningen att låta snäsig om jag gjorde det. Och ja, jag tycker nog den är mer leksak än bok! Det är ju just prasslet som är kul, inte bilderna eller "handlingen". Och jag ser ingen direkt vits med att skaffa mer än en prasslig bok heller, har man sett en har man sett alla, tänker jag helt boksnobbigt. Men jag kan ju ha fel! Jag har i ärlighetens namn väldigt dålig koll på prasselböcker.