torsdag, december 08, 2011

Barnbokstävling


Just nu kan man tävla om vinterns i särklass lyxigaste barnbokspaket på Bokunge. Just saying.

2 kommentarer:

Blenda sa...

Hej!
På morgonpromenaden till jobbet igår, gick jag och funderade över det här med ungdomsböcker, eller böcker för unga vuxna. Och så bestämde jag mig för att fråga någon som antagligen vet, dvs dig!

Jag har halvvuxna barn, och vi läser mycket och i stort sett alltid. Jag köper mycket böcker till tjejerna, och då har det blivit så att jag även läser deras böcker. Trots att jag är "inte så ung vuxen" nu för tiden! Och jag funderar på hur man resonerar på förlagen om att en bok riktas till ungdomar eller vuxna. Skriver författare med en målgrupp i huvudet så att säga, eller skriver man bara sin historia och så bestämmer förlaget om det är en vuxen- eller ungdomsbok? Jag undrar om det är "finare" att skriva tex vuxenböcker (som jag misstänker). Jag har läst ungdomsböcker där jag inte förstår varför man riktat in sig på "bara" ungdomar. Det har varit berättelsser och språk som är nog så komplexa och handlar om väldigt svåra saker ibland. Eller har jag missförstått, man kanske inte alltid gör sådana här klassificeringar?

Jag hade många fler funderingar kring detta, men nu har jag visst glömt bort dem!

Ha en bra helg i alla fall!
/Blenda

Lisa sa...

Blenda! Tack för rolig fråga. Jag svarade dig i ett helt inlägg. http://onekligen.blogspot.com/2011/12/om-det-har-med-ungdomsbocker.html