måndag, november 14, 2011

Vem försöker jag lura, förresten?

Eller vadå, "bakat tio-tolv miljoner pepparkakor"?
PLEASE.
Alla vet ju att köpepepparkakor är tio-tolv miljoner gånger godare.
Vad jag menade att skriva var naturligtvis "bakat en plåt tjocka, fula pepparkakshästar utan ben och en plåt pepparkaksgrisar som lika gärna skulle kunna vara pepparkaksgranar för Rufus skull och sedan köpt tio-tolv miljoner färdiga andra pepparkakor i affären."
Rätt ska vara rätt.

8 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Och är det så att man är ute efter doften, så kan man hyvla köpesdeg tunt och lägga i ugnen. Det blir fula pepparkakor (som dock smakar tillräckligt gott för att man ska äta dem) - men det ger stämning i alla fall... ;-)

Madlar sa...

Hahhaa, så är det. Tjocka, fuktiga o skitfula peppisar som barnen bakat kan endast en mamma uppskatta ...så länge man slipper äta eländet.

mormor Lena sa...

Precis så är det. Jag sparar bakningen tills ni kommer ner. Blir det missfoster så duger de till att äta till glöggen. Det är processen som räknas, eller hur Rufus.

Therés sa...

hehe, ja! varför blir hemma pepparkakorna aldrig lika perfekta?? månne?

Christel sa...

Jag skulle skicka julkort för några år sen och planen var då att det skulle föreställa min sons pepparkaksbak. Så jag satte en klump deg i näven på honom, la en kavel på bordet och fördelade fint ut köpepepparkakor på en plåt i bakgrunden och knäppte bilden. Hade till och med strött ut lite mjöl över köpekakorna så att det skulle se ut som ett riktigt pepparkaksbak. Det blev släktens finaste julkort det året!

Pernilla-alias Buba sa...

Jag håller med! Är ingen fan av hembakta pepparkakor alls faktiskt...köpe skall det va! Kan tänka mig att baka några när man har barn sedan för att det kan vara kul och mysigt...men aldrig att jag äter dem sedan!

malou sa...

Jamen jag har konjak i degen, då blir dom jättegoda...Särskilt om man har en stor stark man som kan kavla dom tunt.
Jättefina lockar har du, dom förtjänar säkert ett glas vin eller två ;-)

Pernilla sa...

nej hörni, nu sätter jag faktiskt ner foten här. köpekakor är på inga villkors vis godare än hemmagjorda, isåfall har ni helt fel pepparkaksdeg. också köpt månne? hemmagjorda ska det vara, så mycket godare än köpe. bara för att jag är så himla snäll så skickar jag med en länk på världens godaste pepparkaksdeg också: http://chibichibimoon.blogg.se/2010/december/jag-har-kant-mig-dod-i-tusen-ar-smakat-salt.html
köpetrams, bah!