lördag, november 12, 2011

Dagens boktips: Mats Kamp

Mats Jonsson är en sådan där som jobbar med böcker. (Självcentrerad parentes: Gör jag också). Som blev ihop med någon han gillade. (Blev jag också). Och de bosatte sig på Södermalm. (Gjorde vi också). Och fick så småningom ett barn. (Fick vi också.) Som förresten fick astma. (Fick vårt också.) Och sedan flyttade Mats och hans familj från Södermalm. (Gjorde jag och min familj också.) Och bosatte sig i en förort söder om söder istället. (Gjorde vi också.) Och under tiden var Mats Jonsson inte helt oväntat med om en massa och kände en massa. (Gjorde jag också.) Och sedan skrev/ritade han en seriebok om det som heter Mats Kamp. (Gjorde jag ocks... nä. Det gjorde jag inte. Men det är cirka det enda jag inte känner igen mig i i den här boken.)


Läste Mats Kamp ömsom fulgråtandes, ömsom skrattandes i ett svep på tåget häromdagen fast min tåggranne tittade helt konstigt på mig. Gillar den väldigt, väldigt mycket.

Det var mest det!

2 kommentarer:

frida sa...

jag med, verkligen. den har satt sig. och jag återkommer till den gång på gång i tanken.

Jennie sa...

Ja, den var fantastisk läsning, även att jag inte kan checka av lika många gemensamma nämnare från boken så var det massor som jag kände igen mig i så det blev både skratt och fulgråt här också!