fredag, september 16, 2011

Och svaret på den frågan är: Nej.

Läste nyss hos Erika att ett par H&M-trosor i stl 36 numera är mindre i storleken (alltså mindre) än ett par trosor i barnstorleken 146 (som är avsedda för personer i typ elvaårsåldern).

ÄR DET RIMLIGT, VÄRLDEN? Va? VA? VA?

Läs inlägget här.

15 kommentarer:

Äppelträdet sa...

Inte rimligt, men det kanske innebär att man kan köpa underbyxor på barnavdelningen? Det borde väl vara billigare?

Å andra sidan är min erfarenhet att storlekarna blir större och större. Jag har fortfarande samma storlek som jag hade som tonåring, men väger ett antal kilo mer. Ibland kan jag till och med gå ner på S fast jag förr var mindre och stl M.

Anna sa...

Det här förklarar varför jag har storlek 40 i deras trosor men max strl 38 i deras övriga kläder.

Moa sa...

Det är verkligen helt sinnessjukt. Sen så är ju dessutom storlek 42 på deras "ungdomsavdelning" (Divided) MINDRE än storlek 42 på damavdelningen. En 42:a är väl en 42:a, oavsett om man är 20 eller 45? Det misstaget har jag också gjort på just trosor, köpte storlek 42, ett sånt 5-pack, sjukt prisvärt tänkte jag! Men ja, som sagt. Divided har av någon anledning väldigt små storlekar...

Jenny sa...

WTF!?! (det får räcka så)

It's all gonna be fine sa...

Inte ett DUGG rimligt. Och jag som alltid varit en XL, hur stor är jag i dessa nya storlekar? XXXXL??? Hjälp.

lisa lightning sa...

ja upplever också att storlekarna blivit mindre, och inte tvärtom.

Äppelträdet - kan det vara så att det i ditt fall handlar om modeller? i oversize-trendiga plagg kan man ju lätt ha en XS fastän man är en normal L.

det är sjukt. och sorgligt.

kerstinm sa...

Jag litar mer på ögonmåttet än vad som står på lappen. Håller upp plagget framför mej, TLAR (that looks about right) och så köper jag det!

Jenny sa...

Har varit lika stor sedan högstadiet och använder fortfarande en del kläder som jag hade då. Trots det finns allt från storlek 32 till 38 i gardeoroben. Knäppt.

Lo sa...

Jag "har hört" att storlekarna har ändrats för att göra folk glada, dvs att man kan ha mindre storlek än man tror kan man ha byxorna i 38 istf 42 så köper man dem hellre.

Annelie sa...

Svaret är helt klart NEJ!!!!

Therese sa...

Aha, då är det därför deras trosor alltid är för små! Det är ju inte klokt någonstans längre.

Andrea sa...

Klipper man bort lapparna (som ändå kliar), så vet INGEN vilken storlek man har. Inte ens man själv. *stolt*

Äppelträdet sa...

Nej nej, jag menar alla typer av kläder. Inte oversizemodeller. Som Lo säger har storlekarna ändrats för att tillfredsställa befolkningen. Eller snarare kanske för att anpassa sig efter att vi i snitt är större idag.

Prova ett vintageplagg i er vanliga storlek ska ni se. En 38:a från 70-talet motsvarar snarare en 34:a idag.

Men det är alltså tvärt om mot H&M:s underbyxor då. Eller också har de behållit 36:or som de varit och låtit barnstorlekarna växa efter barns genomsnittliga figur.

Unknown sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%A4dstorlek

EU-standard
I december 2004 blev den europeiska standardiseringsorganisationen Cen, där SIS ingår, överens om en standard där storlekarna är två nummer större än de tidigare svenska storlekarna.

Unknown sa...

EU-standard [redigera]
I december 2004 blev den europeiska standardiseringsorganisationen Cen, där SIS ingår, överens om en standard där storlekarna är två nummer större än de tidigare svenska storlekarna.

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%A4dstorlek