torsdag, augusti 12, 2010

Hönsmamman från helvetet

Mina killar är i Mellerud, och jag är en outhärdlig hönsmamma. När hände det, undrar jag?

"Åk tåg försiktigt!"
"Och ta inte ett tåg som tänker spåra ur!"
"Och krocka inte med en älg när ni kör bil!"
"Eller något annat heller för den delen!"

Jättebra tips det här ju.
Känns viktigt att jag får dem ur mig.
Vem vet vad som annars skulle kunna hända?

Plötsligt skulle ju både Gustav och Rufus kunna klämma sig ner i mellanrummet mellan perrongen och vagnen precis innan tåget rullade iväg, just for fun. Och sedan skulle Gustav kunna tycka det vore kul att hålla ut Rufus genom fönstret och dingla med honom när tåget körde och/eller klättra upp på tågtaket och stå där och skrika TOWANDA precis innan tåget körde in i en låg tågtunnel. Det har man ju sett på film hur det brukar gå. Snällt av mig att förhindra det.

För att inte tala om det där med att spåra ur och krocka, mon dieu så bra att jag nämner det, så att de kan tänka på det innan. Typ: Titta, där står en älg! Då kör vi runt den, som Lisa tipsade om. Inte den. Gud, så praktiskt.

Verkligen inte mitt mest klädsamma personlighetsdrag, den här nya oron. Skulle gärna göra slut med den om det gick. Vore liksom så fint att kunna vinka glatt och säga hej då, ha det så kul, vi ses om några dagar! Utan att sedan snabbt behöva silvertejpa ihop munnen på mig själv så inte det där om tågen och älgarna och försiktigheten halkade ut i verkliga världen också, och liksom hördes.

7 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

Tänk: Hårda bud i Mellerud, värre vare i Gällivare.

Den hemska tvillingen sa...

Trösta dig med att om oron inte fanns i oss så skulle betydligt fler skadas. Att man sen inte klarar av att vara rationell i oron är en helt annan femma.
Dina fina råd är ju inte på något vis skadliga.

anne sa...

Jag tänker att om jag inte tänker på allt det otäcka som kan hända som jag faktiskt tänker på, så kanske det inte händer eftersom jag redan har tänkt ut det.

Logiskt och bra.

krabbeluring sa...

OMG MELLERUD! Man ska vara rädd om sina nära och kära om de är så att de ska till Mellerud. Typ jordens farligaste ställe, på riktigt! Det säger fördomarna iaf. Men det är faktsikt sant att det folk har blivit jagade med yxa och motoråg. Det är jävligt hardcore i mellerud skall sägas!

kerstinm sa...

Welcome to parenthood! Allt förändras när man får barn. Man stiger plötsligt upp tidigt på morgonene, man kör försiktigt (nja), och man föreställer sej allt det som skulle kunne hända. Så kommer det att bli tills du är en gammeljänta!

BanditQueen sa...

Lisa du är tamefan bäst! Roligast i världen, helt klart.

Mifflan sa...

Och inte hoppa över Helvetetsgapet...När man blir förälder står man plötsligt på Mattis sida.